Værtsfamilie

Hunde er meget sociale væsner med en udpræget flokmentalitet. Vores goldendoodles er utrolig kærlige og tæt knyttet til deres ejer. De har brug for den nære relation og egner sig ikke til at være alene særlig lang tid af gangen.

I vores opdræt prioriterer vi at alle vores hunde har deres egen familie og de helt optimale betingelser for at trives.

Hvad er en værtsfamilie?
Hunden bor hos værtsfamilien som en helt almindelig familiehund, men vi har avlsretten frem til hunden er ca. 7 år gammel hvorefter ejerskabet overgår 100% til værtsfamilien.

I hvalpens første leveår besøger værtsfamilien os 1 gang. Vi svarer gerne på spørgsmål og hjælper med råd om pelspleje, hundetræning mm. Værtsfamilien sender os løbende billeder og info om hvordan det går så vi kan følge hundens udvikling.

Når hunden er 12-15 måneder skal den sundhedstestes med røntgen og DNA test. Vi betaler for sundhedstesten. Når vi modtager testsvarene bedømmer vi, om hunden skal indgå i vores avlsprogram. Hvis vi vurderer, at hunden ikke egner sig til at indgå i vores avlsprogram overgår ejerskabet af hunden til værtsfamilien.

Hvis resultatet af sundhedstestene er gode og hunden har et sundt temperament skal den indgå i vores avlsprogram.

Hvad kræver det at blive værtsfamilie?
For at blive værtsfamilie for en af vores hanhunde kræver det, at i bor i en radius af maks 50km fra 7323 Give. Værtsfamilier til vores tæver kan godt bo lidt længere væk. I skal have egen bil og være villige til at køre til os i forbindelse med besøg, parring og sundhedsundersøgelser.

Da vores doodler er meget sociale og tæt knyttet til deres ejer er det vigtigt for os at hundene har selskab og ikke er for meget alene. Vi ønsker derfor helst værtsfamilier som arbejder deltid, arbejder hjemmefra eller har mulighed for at tage hunden med på arbejde.

Der er en del pelspleje forbundet med at have en goldendoodle. Pelsen skal redes godt igennem et par gange om ugen og det er vigtigt at man sørger for at holde pelsen fri for knuder.
Pelsen skal også klippes regelmæssigt. Dette kan man lære at gøre selv eller man kan kontakte en hundefrisør og få hunden klippet i en fin bamseklip.

Værtsfamilien er ansvarlig for at tegne ansvarsforsikring og sygeforsikring på hunden.

Vi fodrer vores hunde og hvalpe med Eucanuba hvalpefoder. Vi har rigtig gode erfaringer med dette foder og det er derfor vigtigt for os at værtsfamilien fortsætter med brug af Eucanuba så vidt det er muligt.

Værtsfamilie til en tæve
Når tæven er 2 år og vi har godkendt hende til avl er hun klar til at få sit første kuld hvalpe.
Når hun kommer i løbetid skal værtsfamilien kontakte os på første blødningsdag. Der er kun få dage under løbetiden hvor tæven er klar til at blive parret. Ofte vil det kræve et par besøg hos dyrlægen for at tjekke progesteronniveauet så vi kan fastslå ægløsningstidspunktet og øge chancen for en vellykket parring. Vi betaler udgifterne til blodprøvetagning af progesteronniveauet.
Ud fra målingerne af progesteronniveauet kan vi finde frem til det helt optimale parringstidspunkt. I forbindelse med parring låner vi tæven i 1-7 dage. Oftest vil det blot vare nogle timer hvorefter værtsfamilien kan hente hende hjem igen samme dag.

Efter parringen bor tæven hos værtsfamilien indtil 2 uger før forventet fødsel. Værtsfamilien bliver informeret omkring drægtighed og hvad de kan forvente kommer til at ske under drægtigheden. Hundens drægtighedsperiode varer ca. 9 uger.
Tæven flytter hjem til os fra 2 uger før forventet fødsel og indtil hvalpene er 8 uger gamle og klar til at flytte til deres nye familier. Når hvalpene er flyttet hjemmefra flytter tæven hjem igen.
Tæver i værtsfamilie får 1-3 kuld hvalpe.

Værtsfamile til en hanhund
Når hanhunden er omkring 2 år og er blevet godkendt til avl, vil han være gammel nok til at parre.

Hanhunden vil kun komme til at parre vores tæver og værtsfamilien må ikke bruge ham til at parre andre tæver.

Når vi har en tæve i løbetid informerer vi værtsfamilien om det i god tid.
I de fleste tilfælde foregår parringen hjemme hos hanhunden. Værtsfamilien skal stille indhegnet have til rådighed.
Andre gange vil hanhunden skulle herhjem på besøg ved parring.

Ønsker i at blive værtsfamilie?
Hvis i har interesse i at blive værtsfamilie for en af vores hvalpe er i meget velkommen til at skrive til os og fortælle om hvordan livet ville være for en hvalp hos jer.
Mail: Lykkedoodles@gmail.com