Pelspleje

En goldendoodle kræver en del pelspleje.

Pelsen skal redes godt igennem et par gange om ugen og det er vigtigt,at man sørger for at holde pelsen fri for knuder. 
Pelsen skal også klippes 3-4 gange årligt. Det kan man lære at gøre selv eller man kan kontakte en hundefrisør og få hunden klippet i en fin bamseklip.

Det er nødvendigt at træne pelspleje med sin hvalp. Her hos Lykkedoodles træner vi hvalpene i at stå på klippebordet og blive børstet med en blød børste.

Væn din hund til at stå på et bord når du børster. Brug et skridsikkert underlag eller et trimmebord. Alternativt kan et fugtigt håndklæde bruges.

Din hvalp skal vænne sig til at blive børstet på hele kroppen og at blive rørt overalt. Det er en god idé at vænne hunden til at få fjernet søvn i øjnene, at blive studset omkring øjnene og få klippet negle. Væn den også til berøring mellem trædepuderne, at få plukket hår inde i ørerne efter behov og at få tjekket tænder.
Vær ikke bange for at tage fat i hvalpen, blidt og respektfuldt. Brug masser af ros og godbidder. Sørg for at træne kort tid ad gangen og udvid langsomt. Forvent ikke at hvalpen står stille det første lange stykke tid, men bliv ved med at træne regelmæssigt så lærer den det.

Når din hund har vænnet sig til den bløde børste, kan du udskifte den med en karte og en kam.
Det er også en god ting at vænne din hund til at blive vasket og evt. føntørret.

Når man har en hund som ikke fælder, betyder det, at de døde hår skal børstes af, ellers filtrer de. Hvor ofte der skal børstes, afhænger af din hunds alder, pelstype og længden på pelsen.

Når du kommer hjem med hvalpen, har den hvalpepels. Den er let at holde og kræver nærmest ingenting. Husk alligevel at træne!
Når hunden er mellem 6-12 måneder skifter den pels til voksenpelsen og strukturen ændrer sig. Der kan komme flere eller færre krøller og ofte tykkere pels. Det kræver en del at holde pelsen filterfri i overgangsperioden. Det kan anbefales at holde pelsen kort i denne periode.